Go Back

Kanelkage med knasende æbletopping

En helt igennem lækker, svampet kanelkage. Her i en æggefri udgave, med crunchy æble-chokolade topping.
Antal 15 personer

Ingredienser
  

Kagen

  • 250 g cremefraiche
  • 210 g mel
  • 110 ml smagsneutral olie
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 spsk kanel
  • 200 g sukker

Topping

  • 50 g tørret æble, brækket i små stykker
  • 100 g kiks, brækket i små stykker (jeg brugte digestiv)
  • 0,5 dl kaffe (alternativt vand)
  • 150 g smør
  • 175 g flormelis
  • 2 spsk kakao
  • 1/2 tsk salt

Sådan gør du
 

Kagen

  • Tænd din ovn på 165 grader, varmluft og gør en bradepande (20x30 cm) klar, ved at smøre den og fore med bagepapir
  • I en skål blander du nu cremefraiche og olie, indtil nogenlunde ensartet.
    Tilsæt mel, kanel, bagepulver, natron og sukker og mix det hele godt sammen indtil ensartet. Jo højere en fedtprocent i din cremefraiche, jo mere fast en dej får du.
  • Fordel dejen i bradepanden og bag den i cirka 20 minutter, indtil kanterne er faste og midten ikke længere er blævrende.
    Lad kagen køle af. Imens kan du lave toppingen.

Topping

  • I en gryde putter du smør og kaffe. Ved lav varme smelter du nu smørret. Når smørret er smeltet tilsætte du flormelis, kakao og salt. Bland sammen indtil ensartet.
    Når det hele er ensartet tilsætter du dine kiks og tørrede æbler. Vend det hele sammen indtil kiksene og æblerne er dækket i "sovsen" og fordel det oven på din kage.
    Lad kagen/topping køle helt af.