Opskrift

Veganske Glutenfrie “Ferrero Rocher” cookiesanwichs

Du kender formentlig Ferrero Rocher chokoladerne. En sprød skal af chokolade og hasselnødder med en Nutella agtig kerne. En helt igennem fantastisk kombination af chokolade og hasselnødder. 
Ferrero Roche er desværre ikke veganske. Men hvem har også brug for det, når du her kan lave dine egne i en cookie udgave. 
Kagerne består af chokoladesmåkager, hasselnøddesmørcreme, chokolade ganache, samt chokolade og hasselnødder som overtræk.

Denne opskrift gav 10 cookiesandwichs. Du kan også sagtens bruge cookie opskriften i sig selv, hvis du ikke vil lave dem som sandwichs. 

Et lille fif til opskriften. Og det er et fif der gælder generelt – rist dine nødder inden du bruger dem. Giv haselnødderne 20 minutter på 165 grader i ovnen inden du bruger hakker dem. Det frembringer meget mere smag (og dit køkken dufter fantastisk). 
En anden lille ting. Der bliver brugt kaffe i cookiedejen, og dette er med til at fremhæve kakaosmagen, intet andet. Du kan alternativt bruge vand, men jeg sværger, de smager på ingen måde af kaffe. 
Men nok snak. Her får du opskriften. 

Veganske og glutenfri "Ferrero Rocher" Cookiesanwich

En sprød, chewy chokolade cookie, samlet omkring fyldig hasselnøddesmørcreme med et center af dekadent chokolade ganache. Dyppet i chokolade og dækket med sprøde hasselnødder.
Antal 10 stk

Ingredienser
  

Cookiedejen:

  • 20 g Kakao
  • 280 g Mel (Jeg brugte som altid "Plain whiteflour" fra Doves Farm
  • 1 tsk Bagepulver
  • 1 tsk Natron
  • 1/2 tsk Salt
  • 125 g Sukker
  • 75 g Brun Farin
  • 120 ml Olie
  • 75 ml Kold, stærk kaffe (alternativt vand, men de smager ikke af kaffe)

Hasselnødde smørcreme

  • 35 g Vegansk smør. Jeg fortrækker Vegan Block fra Naturli
  • 35 g Palmin (Alternativt, margarine)
  • 200 g Flormelis
  • 25 g Hasselnøddesmør
  • 2 spsk Valgfri plantemælk

Chokolade Ganache

  • 50 g 50% Vegansk chokolade
  • 50 g Vegansk fløde. (Jeg fortrækker den fra Alpro)

Andet

  • Cirka 150 g 50% chokolade til at dyppe i
  • Cirka 100 g Hasselnødder, banket til smulder

Sådan gør du
 

Vi starter med at lave vores cookies

  • I en semi stor skål, blander du kaffe, olie, sukker og brun farin. Det skal bare lige røres sammen, ikke så det er ensartet.
  • I en anden skål blander du nu, mel, kakao, natron, salt, og bagepulver.
    Når det er blandet sammen, sier du det ned i kaffe-olie skålen og mixer godt sammen indtil ensartet.
  • Dæk nu dejen med husholdningsfilm og lad den stå i køleskabet minimum 2 timer.
  • Når dejen har hvilet, tænder du din ovn på 170 grader, varmluft.
  • Vej nu dejen af i portioner af 40 gram og tril dem til runde kugler.
    Du kommer til at få lidt olierede fingre, så fortvivl ikke hvis du synes de virker lidt våde.
  • Fordel din cookieugler på to bradepander, pas endelig på at de ikke ligger for tæt.
  • Cookiesne bages i 12-15 minutter indtil lettere sprøde uden på.
  • Lad dine cookies køle af og imens kan du lave ganache og smørcreme

Chokolade ganache

  • Tilsæt din veganske fløde og chokolade i en skål, der kan tåle at komme i mikrobølgeovnen.
  • Varm nu blandingen i 30 sekunder på fuld hammer.
    Rør rundt i blandingen med en dejskraber og gentag med at varme i 30 sekunder. Dette gentager du indtil chokoladen er lidt knap smeltet.
    Når der er nogle enkelte stykker chokolade tilbage, så stop endelig med at varme mere. Ellers risikere du at overvarme chokoladen og det kan skille.
  • Stil din ganache til side og lad køle af.

Hasselnøddesmørcreme

  • Hasselnøddesmør, vegansk smør og palmin piskes i en skål, med en håndmixer indtil det er luftigt og er blevet meget lysere i farven.
  • Over to omgange tilsætter du nu flormelis igennem en si, ned i dit smør og pisker grundigt med piskeriset imellem hver gang.
  • Til sidst tilsætter du plantemælken og pisker. Din smørcreme skulle nu gerne være lækker og luftig, ikke for sød og smage himmelsk af hasselnødder.

Samling af cookiesanwich

  • Par dine cookies sammen to og to, så de passer bedst i størrelse og form.
  • På den ene af de to parrede cookies laver du nu en ring af smørcreme i kanten af bagsiden af din cookie. Ringen af smørcreme må gerne være cirka en cm høj, da dette er barrieren for din ganache.
    Jeg brugte en sprøjtepose til at fordele smørcremen.
  • I midten af smørcremen, kommer du nu en god klat ganache.
  • Luk din cookiesanwich sammen og gentag med den næste.
  • Når de alle er samlet, stilles de i køleskabet 10 minutter.
  • Har du lyst kan du dyppe halvdelen af cookiesanwichen i smeltet chokolade og bagefter i hakkede hasselnødder. Det giver en dejlig sprød kant som kan kender fra Ferrero Rocher.

Mangler du et nemt alternativ til at skulle bage veganske kager fra bunden? Så kan du købe en Kagekasse til at lave veganske cupcakes, dem finder du lige her.

Jeg håber du kan lide opskriften.
Du finder flere lækre opskrifter lige her, og skal det være den nemme løsning, så kan du erhverve dig en Kagekasse lige her:
Køb en Kagekasse

Har du spørgsmål, en forespørgsel eller et forslag, både til opskrifter og Kagekasser er du altid mere end velkommen til at skrive til mig. Enten i en kommentar herunder, eller send mig en besked på Instagram og Facebook.

Bruger du en af mine opskrifter eller bager en kage fra en Kagekasse, vil jeg elske at se den. Så læg meget gerne et billede på Instagram og brug #Kagekassen.dk

De bedste Kagehilsner,
Anne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering