Opskrift

Veganske-Glutenfri Chokolade Cupcakes med Chokoladesmørcreme

Svampede, saftige og uimodståelige. Disse cupcakes er virkelig gode! Altså, virkelig, virkelig gode! 
Ingen jeg har serveret dem for, har kunne smage at de var hverken glutenfrie eller veganske. 

Lige et par hurtige ord omkring det glutenfrie mel. Jeg vil anbefale dig at bruge mel, der er en blanding af flere typer, jeg bruger personligt selv den fra Doves farm Free der hedder Plain white flour. Jeg vil dog ikke anbefale dig at bruge mel, der udelukkende består af hvedemel renset for gluten. Altså ren hvedestivelse. Konsistensen bliver bare ikke lige så god. 
Du kan til nøds også undvære xanthangum, MEN så kan dine cupcakes godt hurtigt blive tørre efter en enkelt dag.

MEN, skal du have det ekstra nemt? Så kan du jo købe disse cupcakes som en Kagekasse. Der er veganske chokolade cupcakes i glutenfri udgave. Dem finder du lige her: https://kagekassen.dk/vare/cupcakes-vegansk-glutenfri-chokolade-med-personligt-fyld/#fyld-1. Der følger også muffinpapiret med i en Kagekasse. 

Opskriften er virkelig nem, og du kan nemt tage ungerne med i køkkenet til denne opskrift. Det der sviner mest er at få dejen op i formene. 

Veganske - Glutenfri Chokolade Cupcakes med Chokolade Smørcreme

Svampet chokoladekage toppet med fyldig, dekadent chokoladesmørcreme. Server disse for dine gæster/kollegaer og de ville aldrig gætte at de var hverken veganske eller glutenfri.
Antal 12 cupcakes

Ingredienser
  

Glutenfrie veganske chokoladecupcakes

  • 200 g Sukker
  • 125 ml Soyamælk
  • 125 ml Kold kaffe
  • 60 g Mørk chokolade, hakket
  • 110 ml Solsikkeolie
  • 180 g Glutenfri mel
  • 1 tsk Bagepulver
  • 1 tsk Salt
  • 30 g Kakaopulver
  • 1/2 tsk Xanthangum

Vegansk Smørcreme

  • 165 g Blødt, vegansk smør
  • 165 g Palmin
  • 170 g Smeltet, 70 % chokolade
  • 5 spsk soyamælk

Sådan gør du
 

Chokolade cupcakes

  • Tænd din ovn på 160 grader.
  • I en stor skål mixer du alle de våde ingredienser til dine cupcakes.
    Bagefter sier du mel, hævemidler, salt og sukker ned i den våde blanding og mixer.
    Tag din chokolade, hak til semi fine stykker og bland det i dejen.
  • Fordel chokoladedejen i 12 cupcakeforme (der er stillet i en muffinpande) og bag ved 160 grader i cirka 20-22 minutter indtil toppen springer tilbage når du trykker på den.
  • Lad din cupcakes køle af og imens kan du lave smørcremen.

Vegansk Chokoladesmørcreme

  • Start med at smelte din chokolade, enten i mikrobølgeovnen eller over et vandbad.
    Som ved traditionel smørcreme, så start med at piske smør og margerine indtil det er lyst og luftigt. Afhængig af temperaturen i dit køkken kan det tage op til 8 minutter.
    Tilsæt nu over to omgange dit flormelis og pisk godt imellem.
    Tilsæt soyamælken og pisk indtil det hele er en stor lækker cremethed.
    Tilsæt til sidst chokolade og pisk igen.
  • Fordel smørcremen på dine afkølede cupcakes og velbekomme.

Jeg håber du kan lide opskriften.
Du finder flere lækre opskrifter lige her, og skal det være den nemme løsning, så kan du erhverve dig en Kagekasse lige her:
Køb en Kagekasse

Har du spørgsmål, en forespørgsel eller et forslag, både til opskrifter og Kagekasser er du altid mere end velkommen til at skrive til mig. Enten i en kommentar herunder, eller send mig en besked på Instagram og Facebook.

Bruger du en af mine opskrifter eller bager en kage fra en Kagekasse, vil jeg elske at se den. Så læg meget gerne et billede på Instagram og brug #Kagekassen.dk

De bedste Kagehilsner,
Anne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering