Opskrift

Vegansk og Glutenfri Chokoladetærte

Vegansk glutenfri chokoladetærte. Tærtebunden er sprød og porøse, så den smelter i munden og chokoladefyldet er fyldigt, dekadent og cremet. 
Lige et par få ord om tærtebunden. For at få en tærtebund der er porøse og smage dejligt af smør, er det vigtigt at smørret ikke smelter mens du håndtere dejen. Derfor ser du også i opskriften at den flere gange skal hvile i køleskabet. Hvis du gør det rigtigt, vil du på det færdige resultat kunne se små lag i tærten, som på billedet nedenfor. 

Selve chokoladefyldet er lavet med silketofu, det kan du finde i Føtex og jeg lover dig, man kan ikke smage tofuen i det endelig resultat. Chokoladefyldet kan også sagtens bruges som en dessert i sig selv, med fx nogle bær. 
Uanset, så er den virkelig nem at lave, men kræver dog at du har en foodprocessor. Jeg tror godt du kan prøve med en stavblender, men så skal du nok væbne dig med tålmodighed. 

Er du mere i humør til en anden slags vegansk kage, så finder du forskellige opskrifter lige her: https://kagekassen.dk/category/opskrifter/veganske-opskrifter/ 

Vegansk-Glutenfri chokolade tærte

Sprød, smørsød skorpe sammen med et fyldigt, blødt, dekadent chokoladefyld. Og så endda vegansk og glutenfrit. Og bedst af det hele, opskriften kræver 6 ingredienser plus lidt vand. Det er det. Super nem og simpel.

Ingredienser
  

Tærtebund

  • 200 g Glutenfri mel (Jeg sværger til Doves Farm Free, Plain White Flour)
  • 100 g Vegansk smør (Jeg bruger Vegan Block fra Naturli)
  • 8-9 spsk Iskoldt vand

Til chokoladefyldet

  • 290 g Silke tofu (Kan købes i føtex)
  • 100 g Sukker
  • 1 1/2 spsk Vegansk fløde
  • 200 g 50% chokolade (Tjek lige at den er vegansk)

Eventuelt

  • 1 dl Vegansk fløde, pisket til topping

Sådan gør du
 

Tærtebunden

  • Tænd din ovn på 180 grader, varmluft
  • Skær dit smør ud i mindre stykker og lad det derefter køle af i køleskabet indtil du har vejet melet af.
  • I en skål knuser du nu mel og smør sammen med en gaffel eller ved at gnubbe det sammen, med dine fingre.
    Har du meget varme hænder, vil jeg anbefale at bruge gaflen, da vi gerne vil undgå at smørret smelter.
    Stop når det har konsistens som savsmuld
  • Tilsæt nu 8 spsk iskoldt vand til mel-smør blandingen og bland sammen med gaflen.
    Til sidst ælter du dejen meget kort, sammen. Dejen skal være våd og klisteret. Er dejen ikke klistret, tilsætter du den sidste spsk vand.
  • Dæk dejen med husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i 15 minutter.
  • Efter de 15 minutter ruller du dejen ud mellem to stykker bagepapir. Dejen skal være cirka 10 cm i diameter, større end din tærteform.
    Bagefter skal den igen have 10 minutter i køleskabet.
  • Efter de 10 minutter, tages dejen ud.
    Dejen puttes nu i din tærteform (som du selvfølgelig har smurt med lidt smør). Løft forsigtigt tærtedejen, mens du nænsomt presser den ned i hjørnerne på din tærteform.
    Når tærten er fordelt i tærteformen stikker du, med en gaffel, huller i bunden af tærteformen og op ad siderne.
    Kom et stykke bagepapir ned i tærteformen og fordel ris/bønner/bagebønner i papiret.
  • Lad endnu en gang tærten hvile 10 minutter i køleskabet og bag den bagefter direkte fra ovnen.
    Først skal tærten have 15 minutter med bageris i.
    Bagefter fjernes bagerisene og tærtebunden bages yderligere 20-25 minutter indtil gylden.
    Lad bagefter tærtebunden køle af.

Chokoladefyldet

  • Start med at smelte din chokolade i mikroen, i 30 sekunder af gangen, med omrøring mellem hver gang.
    Lad chokoladen køle lidt af.
  • I en blender, blander du nu alle ingredienserne og blender indtil ensartet.
  • Fordel chokoladefyldet i den afkølede tærtebund og glat det lidt ud.
  • Lad tærten hvile i køleskabet, gerne to timer.
    Inden servering kan du eventuelt toppe tærten med friskpisket vegansk fløde (eventuelt tilsat lidt flormelis, for ekstra sødme) og revet chokolade stykker.

Jeg håber du kan lide opskriften.
Du finder flere lækre opskrifter lige her, og skal det være den nemme løsning, så kan du erhverve dig en Kagekasse lige her:
Køb en Kagekasse

Har du spørgsmål, en forespørgsel eller et forslag, både til opskrifter og Kagekasser er du altid mere end velkommen til at skrive til mig. Enten i en kommentar herunder, eller send mig en besked på Instagram og Facebook.

Bruger du en af mine opskrifter eller bager en kage fra en Kagekasse, vil jeg elske at se den. Så læg meget gerne et billede på Instagram og brug #Kagekassen.dk

De bedste Kagehilsner,
Anne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering