Opskrift

Twix Cheesecake

For nogle uger siden, holdte jeg et lille kagesalg, her fra Kagekassens “hovedkvarter”. Det gjorde jeg faktisk af flere årsager. En af dem er, at når du ser fine billeder og opskrifter her på siden, så ligger der en del tid bagved, med at udvikle kagen, lave den endelige kage, tage billeder, skrive opskrift ind osv, osv. Og at jeg kan tage en “bunke” af kager på en gang, letter mit arbejde med det, betydeligt. Jeg står også overfor at få noget mindre frie hænder snart, da terminen med lillesøster nærmer sig, og jeg derfor gerne ville have nogle “opskrifter på lager”, så jeg stadig har nogle lækre ting at dele med jer, selvom lillesøster tager tiden. <3 En anden ting var at jeg også rigtig gerne ville have jeres feedback på kagerne, (den var overvældende positiv), og så hader jeg madspild og i disse corona tider er det desværre ikke så nemt at afsætte en masse kage, da kollega kage og familie begivenheder er begrænsede. 

Derfor holdte jeg kagesalg og jeg håber på at kunne gøre det igen. Jeg ved dog også at flere folk ikke kunne komme (pga. geografi eller datoen) og de skal selvfølgelig ikke snydes for muligheden for at smage kagerne, derfor kommer opskrifterne løbende. 
Apropo kagesalg, så solgte jeg jo også Cookies “n” Cream cookies, som er nogle store cookies, fyldte med Oreo. Folk var vilde med dem og du kan nu lave dem mega nemt med en Kagekasse, den finder du lige her: COOKIES “N” CREAM COOKIES. – Kagekassen

 

Kagen er faktisk ikke svær at lave, kræver ingen ovn og er uden gelatine. (også uden æg for den sags skyld) 

Opskriften, får du her: 

Twix Cheesecake

Karamel og mælkechokolade cheesecake, en sprød kiksebund, mælkechokolade ganache og en kant af Twix. Elsker du Twix chokoladebaren, så vil du også elske denne kage.
Antal 10 personer

Ingredienser
  

Kiksebund

  • 200 g digestivkiks
  • 50 g Twix (en pakke med to stænger)
  • 60 g smør
  • 1 spsk sirup

Cheesecake delen, i alt (portionen deles i to, til de to lag)

  • 700 g flødeost (philadelphia, ikke light er farvoritten her)
  • 85 g flormelis
  • 210 g fløde (bemærk, gram ikke mililiter)
  • 100 g twix (to pakker/ 4 stænger i alt)
  • 100 g mælkechokolade
  • 100 g karamelsauce eller hjemmelavet karamel

Mælkechokolade ganache

  • 150 g mælkechokolade
  • 75 g fløde

Pynt

  • Cirka 16 pakker (32 stænger) twix til at sætte i kanten (kagen kan også sagtens laves uden)

Sådan gør du
 

Kiksebund

  • Hele kagen laves i en springform på 22 cm ø. Bruger du en meget større form, skal du nok gange opskriften op med 1 1/2. (og der skal bruges flere Twix til at dække kanten)
  • I springformen placere du nu dine twix, så de dækker hele kanten. (Igen, det er valgfrit, men jeg kan virkelig godt lide udtrykket det giver)
    Smelt smørret til kiksebunden og bland sirup i det smeltede smør.
    Bank/bland kiksene til fint smulder, hak twix baren ud i mikro små fine stykker og bland nu det hele sammen med det smeltede smør og mix indtil det minder om vådt sand.
    Pres kiksemassen ned i bunden af springformen og godt ud i kanterne.
    Sæt bagefter bunden på køl, mens du laver cheesecake delen.

Cheesecake delen

  • Vi laver først en stor blanding, og deler den derefter op, så vi får to forskellige smage.
    Start med at smelte mælkechokoladen, så den kan køle lidt af, imens du laver resten.
    Smøreost og flormelis piskes sammen med en håndmixer i et par minutter.
    I en anden skål, pisker du nu fløden indtil den danner en let skum. Tricket her, er ikke at overpiske den.
    Bland nu flødeskummen ned i flødeosten og pisk det kort sammen, indtil ensartet.
    Del nu ostemassen op i to skåle.
    Til den ene del tilsætter du karamelsauce (det kunne fx være Dulche de Leches) og pisker sammen. Hak de 100 gram twix ud i små stykker og vend dem i karamel-cheesecake delen.
    Til den anden halvdel tilsætter du den smeltede chokolade.

Samle kagen

  • På den nu kølige bund, fordeler du chokolade-cheesecake delen og glatter den så pæn som muligt.
    Bagefter fordeler du karamel-cheesecake delen oven på og glatter så meget som du ønsker.
    Stil nu kagen i køleskabet, imens du laver ganachen.

Ganache

  • I en skål, der kan tåle at komme i mikroen, blander du fløde og chokolade.
    Start med at give blandingen 30 sekunder, ikke mere!
    Rør rundt i cirka et minut. Er alt chokoladen ikke smeltet, så varm den cirka 10 sekunder. Chokoladen skal kun lige akkurat smelte. Varmer du den for hårdt, så vil ganachen skille.
    Fordel ganachen oven på cheesecaken og stil hele herligheden tilbage i køleskabet. Lad nu kagen hvile på køl gerne natten over, men hvertfald 4 timer.
    Kagen skal helst serveres lige fra køleskabet.

 

Jeg håber du kan lide opskriften.
Du finder flere lækre opskrifter lige her, og skal det være den nemme løsning, så kan du erhverve dig en Kagekasse lige her:
Køb en Kagekasse

Har du spørgsmål, en forespørgsel eller et forslag, både til opskrifter og Kagekasser er du altid mere end velkommen til at skrive til mig. Enten i en kommentar herunder, eller send mig en besked på Instagram og Facebook.

Bruger du en af mine opskrifter eller bager en kage fra en Kagekasse, vil jeg elske at se den. Så læg meget gerne et billede på Instagram og brug #Kagekassen.dk

De bedste Kagehilsner,
Anne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering