Opskrift

Sne Stammer (Træstammer forklædt som marcipan snebolde)

Alle kender og elsker en god træstamme. Mmmmm marcipan, chokolade og kage. Hvorfor ikke tage den et skridt videre og dæk træstammen med et lag sprødt sukker? 
Til selve kagedejen, kan du bruge lige præcis det du vil. Jeg brugte her Nutella og lidt hindbærmarmelade, men smeltet chokolade, marcipan, juice, lidt stærk kaffe og alt muligt andet kan sagtens bruges. Bruger du en væske som juice og kaffe, skal du dog tilsætte en del mindre end 1 dl, men prøv dig frem. 

Sne Stammer (Træstammer, forklædt som marcipan snebolde)

En træstamme, går man aldrig galt i byen med. En marcipan snebold, hører sig altid til i julen. Så hvor genialt smager de to ting ikke sammen? Det testede jeg og resultatet blev virkelig godt. En træstamme, med et tykt lag marcipan, overtrukket med sprød chokolade og til sidst dækket af et sprødt sukkerlag.
Opskriften er af den slags, der laves på slum. Altså det hele er i cirka mål.

Ingredienser
  

Til Selve Kagedejen

  • cirka 500 g Kagerester. Jeg havde en portion glutenfrie chokolade cupcakes der gik galt, så brugte disse.
  • Cirka 100 g Nutella
  • Cirka 2 spsk Hindbærmarmelade

Overtræk

  • Cirka 150 g Marcipan
  • Cirka 200 g Mørk Chokolade
  • Vandet fra en dåse kikærter
  • Flormelis til at rulle i

Sådan gør du
 

  • Vi starter med selv kagedejen.
  • Kom dine kagerester, Nutella (kan erstattes med smeltet chokolade), og marmelade i en stor foodprocessor og blend det, indtil massen er uden store klumper og ensartet.
  • Rul kagemassen ud i pølser, på cirka 2 cm i diameter. Stil kage-pølserne i køleskabet (eller udenfor i den kolde december) mens du ruller marcipanen ud
  • Rul din marcipan ud i en rektangel. Er dine kagepølser 2 cm i diameter, skal rektanglet være cirka 7 cm bredt, (yeah, geometri kan bruges til noget)...
    Det kan være en fordel at fordele lidt flormelis på bordet først, så marcipanen ikke sætter sig fast.
    Rul endelig ikke din marcipan for tynd, min var mellem 3 og 6 mm tyk.
  • Placer nu dine kagepølser oven på marcipanen og rul marcipanen omkring. Giv den et lille tryk, så den sidder godt fast.
  • Smelt nu din chokolade. Og her kommer lige et lille smart tip, til at lave en slags snydetemperering. Tag 2/3 af din chokolade og smelt. Enten i mikrobølgeovnen eller over et vandbad. Når det er smeltet, putter du den sidste 1/3 del i og røre rundt indtil det er smeltet. Når det er gjort på denne måde, sætter chokoladen sig hurtigere og pænere.
  • Dyp dine træstammer i chokoladen og lad dem bagefter tørre fuldstændigt.
  • Når chokoladen er tør, dypper du dine træstammer i kikærtevandet og bagefter ruller du dem i flormelis. Det er en fordel af si flormelis inden, da det giver færre klumper.
  • Lad kagerne stå indtil sukkeret er tørret ind. Når det er det, ruller du dem en ekstra gang i flormelis, uden mere kikærtevand.
  • Voila... Nu har du lækre snestammer at servere for de 10 personer du må ses med.

Hvad tror du, at du vil putte i dine sne-stammer? Lad mig hører i kommentarerne herunder. 

Jeg håber du kan lide opskriften.
Du finder flere lækre opskrifter lige her, og skal det være den nemme løsning, så kan du erhverve dig en Kagekasse lige her:
Køb en Kagekasse

Har du spørgsmål, en forespørgsel eller et forslag, både til opskrifter og Kagekasser er du altid mere end velkommen til at skrive til mig. Enten i en kommentar herunder, eller send mig en besked på Instagram og Facebook.

Bruger du en af mine opskrifter eller bager en kage fra en Kagekasse, vil jeg elske at se den. Så læg meget gerne et billede på Instagram og brug #Kagekassen.dk

De bedste Kagehilsner,
Anne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering