Opskrift

Macarons med Passionsfrugt-Mælkechokolade Ganache

Den sidste af de tre nytårskager uden mel. Denne indeholder dog mandelmel, men det tæller ikke lige her. 

Macarons kan være en skræmmende udfordring for mange, men hvis du koncentrere dig lidt og følger opskriften nedenfor, så kan det faktisk lykkedes. Denne opskrift er den sværeste af de tre nytårskager, men den er virkelig det hele værd, hvis du tager dig tiden. 
Fyldet deri kan du selv vælge. Jeg vil dog anbefale kombinationen af syrlig frugt og chokolade. Jeg kender ikke nogen der ikke kan lide dem kombination. 

Der er et par enkelte steder i opskriften du skal være ekstra opmærksom, og den lister jeg lige her. 
1) Blend ikke din mandelmel for meget, det trækker olien ud af mandlerne og det vil ødelægge den sprøde overflade på kagerne. 
2) Din sukkersirup må ikke bliver over 118 grader. Gør den det, vil det krystallisere, så dine macarons bliver hårde at tygge i, det gider vi ikke.
3) Fold dejen forsigtigt sammen. Slår du al luften ud af dejen, så får du ikke den fine bue på kagerne
4) Bag dem endelig ikke for længe, så bliver de krummede at spise. 

I denne opskrift bruges det der hedder en italiensk marengs. Den klassiske opskrift er med en fransk marengs, som er kold. Denne metode er dog endnu ikke lykkedes for mig og jeg sværger derfor til denne metode med italiensk marengs. 

Jeg håber du har mod på at prøve og uanset, så prøv at lave ganachen, den er seriøst genial! 

 

Macarons med Passionsfrugt-Mælkechokolade Ganache og friske hindbær.

Sprøde, chewy macarons, en syrlig, fyldig chokolade ganache og friske hindbær. Meget få mennesker vil ikke kunne lide denne kage.

Ingredienser
  

Til Macarons

 • 205 g Flormelis
 • 190 g Mandelmel
 • 144 g Æggehvider, delt i 2 x 72 g
 • 160 g Sukker
 • 60 g Vand
 • En lille klat farve paste IKKE FRUGTFARVE

Til Passionsfrugt-Mælkechokolade Ganache

 • 200 g Mælkechokolade
 • 100 g Passionsfrugt saft (Svare til 10 passionsfrugter)
 • 40 g Smør, stuetemperatur

Andet

 • 1 bakke Hindbær

Sådan gør du
 

Macarons:

 • Vi starter med at putte mandelmel og flormelis i en foodprocessor.
  Her pulser du det, cirka 15 gange, indtil det hele er blandet.
  Si blandingen ned i en stor skål og kasser rester der ikke kommer igennem sien.
 • Nu tager du den ene halvdel af æggehviderne (72 gram) og blander i melblandingen. Du behøver ikke være forsigtig her, det skal bare bankes sammen til en ensartet masse.
  Inden dejen er helt ensartet, kan du nu tilsætte din ønskede farve. Jeg valgte lyserød, da min datter ønskede det. Men vælg den du kunne tænke dig. Du skal ikke bruges mere end en lille klat pasta farve. Og igen, endelig ikke frugtfarve, det vil ødelægge dejen.
  Bland massen rundt, indtil farven er fordel.
  Kom folie over skålen og stil det til side.
 • Nu er det en fordel at have en røremaskine, eller en god ven der gider hjælpe med at holde en håndmixer.
  I en kasserolle blander du vand og sukker og varmer det på komfuret. Undgå at røre i sukker blandingen. Når sukkeret når en temperatur på 110 grader, starter du med at piske de resterende 72 gram æggehvider i en røremaskine eller med en håndmixer.
  Når sukkeret nu, når en temperatur på 116 grader, tager du det af varmen (Har din sukkersirup nået over 118 grader er den desværre ødelagt og du må lave en ny sirup). Dine æggehvider skulle nu gerne være begyndt at skumme op og danne en løs skum.
  Langsom og forsigtigt hælder du din sukkersirup ned i de piskede æggehvider, imens der piskes videre. Når alt sukkeret er tilsat, piskes der indtil marengsen har fået stuetemperatur.
 • Nu står du med to skåle. En med mandelmel-dej og en anden med en lækker marengs. Nu skal de to kombineres. Og her er den en lille teknik, som er her, den driller mange. MEN du har givet dig selv den fordel at have lavet en italiensk marengs, som er mere stabil og derfor burde det lykkedes for dig. Så stol på mig.....
 • Med en dejskraber, tager du nu en god klat marengs og putter den i mandelmel dejen. Bland det nu godt rundt. Her gør det ikke noget at du er lidt voldsom, da vi gør dette for at løsne dejen op. Men i næste skridt skal du være forsigtig.
  Kom nu den resterende maregns over i mandeldejen, og nu skal det vendes sammen. Det gør du ved at kører dejskraberen rundt langs kanten af dejen og vender den oven i sig selv. Hver tredje gang du vender dejen, skærer du igennem midten af dejen.
  Dette fortsætter du med, og du vil se at først bliver dejen ensartet i farven og tekstur, men her stopper man ikke.
  Fortsæt samme teknik med at vende dejen indtil dejen danner det man kalder bånd, eller den rifler af dejskraberen. Det er faktisk bare en lidt fancy måde at sige at dejen skal løbe af dejskraberen og ikke falde af i klatter.
  Du vil se at dejen bliver mere og mere løs. Tjek engang imellem om du kan tegne et 8 tal med dejen, der løber af dejskraberen. Kan du tegne et 8 tal og det forsvinder i dejen inden du har talt til 5, så stop der.
 • Nu skal du til at sprøjte dine macarons ud på en bageplade (selvfølgelig med bagepapir under).
  Du bestemmer helt selv størrelse og form. Jeg lavede mine cirka 7 cm i diameter, så de kan bruges som små dessertkager. Jeg har også set folk bruge dem som kagebunde ved at lave dem større eller mindre hvis det skal være små hapsere.
  Lad der være god plads imellem dem, da de vil løbe en smule ud. Specielt ved næste trin.
 • Nu skal du faktisk banke bagepladen ned i bordet, for at få eventuelle luftbobler ud af kagerne. Og nej, der skal ikke gå "HULK SMADRE" i den, men løft den ene side af bagepladen 10 cm og lad den falde ned på bordet. Gentag nogle gange.
  Sidder der nogle små luftbobler under overfladen, kan de prikkes med en tandstik.
 • Nu skal dine macarons have lov at stå og tørre lidt. Omkring en halv time til 45 minutter afhængig af temperatur, luftfugtighed og alt det der.
  Du ved at de er tørret tilstrækkeligt, når du forsigtigt kan gnubbe fingeren hen over dem og fingeren ikke bliver grattet.
  MENS du venter på at de tørrer, så laver vi vores ganache imens.

Ganachen:

 • Start med at tømme alle dine passionsfrugter for kødet. Og kom det i en skål.
 • Giv nu frugtkødet, som består af kerner, saft og andet godt, en tur med en stavblender, for at få frugtkødet fri af kernerne.
  Si nu kerner fra resten. Kasser kernerne.
 • I en skål smeltes mælkechokoladen, jeg gjorde det bare i mikroen.
 • Tilsæt nu passionsfrugtsaften til mælkechokoladen og pisk det sammen indtil ensartet. Skiller det for dig, så giv det en tur med stavblenderen. Og i det tilfælde har din chokolade nok været for varm.
  Stil chokolade-frugt massen til side indtil det har stuetemperatur.
  Når det har stuetemperatur kan du piske det stuetempererede smør i, og fylde det i en sprøjtepose.
 • Tilbage til macarons.
  Når de har dannet en hinde, skal de bages. Og det skal de på 165 grader, varmluft i cirka 12 minutter.
  Macarons er kendt på, at der skal være "fødder" på dem, hedder det. Det er en lille fluffy kant, der dannes i bunden af kagen som en lille krans under den glatte top.
  Er du i tvivl om de er færdige, kan du forsigtigt skubbe til toppen af kagen, slipper den glatte top fra fødderne, skal de lige have et minut eller to mere.
 • Når de er bagt, lader du dem køle helt af, inden de fyldes.

Samling af kagerne

 • Nu parer du dine macarons sammen, to og to, så de har cirka lige størrelse.
  På den ene halvdel sætte du nu 4 toppe af ganache i kanten. Sådan kl 12, kl 3, kl 6 og kl 9. Imellem hver top sætter du nu et frisk hindbær. Sæt til sidst en god klat ganache i midten af det hele og luk den sammen med dens macaron makker.
  Og det var faktisk det.
  Selvom det er træls at vente, så vil jeg anbefale at du lader dine macarons hvile i køleskabet, i en lufttæt kasse indtil dagen efter. Specielt passionsfrugt-chokolade kombinationen harmonere bare bedre efter den har hvilet lidt.

Fyldet i dine macarons, kan du skifte ud som du lyster. Du kan eventuelt bruge smørcreme eller en form for marmelade. 
Er denne opskrift for stor en mundfuld, så prøv eventuelt Gatau Marcel eller kransekage i stedet. Den finder du her: https://kagekassen.dk/inspiration-og-opskrifter/

Jeg håber du kan lide opskriften.
Du finder flere lækre opskrifter lige her, og skal det være den nemme løsning, så kan du erhverve dig en Kagekasse lige her:
Køb en Kagekasse

Har du spørgsmål, en forespørgsel eller et forslag, både til opskrifter og Kagekasser er du altid mere end velkommen til at skrive til mig. Enten i en kommentar herunder, eller send mig en besked på Instagram og Facebook.

Bruger du en af mine opskrifter eller bager en kage fra en Kagekasse, vil jeg elske at se den. Så læg meget gerne et billede på Instagram og brug #Kagekassen.dk

De bedste Kagehilsner,
Anne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering