Opskrift

Knoppers kage

Knoppers. Kombinationen af vafler, mælkecreme, hasselnødder og chokolade. Jeg kender vitterlig ikke nogen der ikke kan lide den, derfor var den mere end oplagt at lave i Kage format.

Dette er en stor portion kage, hvert fald nok til 16 mennesker. 
Skal kagen være mindre, kan du halvere chokoladekage delen af opskriften og kun lave et enkelt lag chokoladekage.

Jeg lavede kagen i en kvadratisk form, der er 25×25 cm, for at få samme form som en Knoppers. 

Jeg vil anbefale ikke at lave kagen aaalt for lang tid før, den skal spises, da vaflerne har en tendens til at blive bløde. 

Jeg har lidt gang i et chokoladebar tema for tiden (skal på ingen måde afvise, at det hænger sammen med min graviditet…) og der er flere Kagekasser på vej, så du nemt kan lave lækre kager derhjemme. Jeg glæder mig til at kunne lancere det hele, så hold øje med webshoppen og Instagram på @kagekassen.dk 

Knoppers kage

Knoppers kagen er, som navnet nok siger, inspireret af en Knoppers kiks(ebar). Den består af saftig chokoladekage, sprøde vafler, dekadent hasselnøddeganache og mælkecreme. Alle ens bedste barndoms minder om Knoppers, samlet i en kage.
Antal 16 Personer

Ingredienser
  

Chokoladekage bundene (Giver to bunde a 25x25 cm)

  • 420 g mel
  • 555 g sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 tsk natron
  • 90 g kakao
  • 375 ml kold kaffe (alternativt vand)
  • 400 g cremefraiche
  • 310 ml smagsneutral olie (jeg bruger som regel solsikkeolie)
  • 6 æg

Nutella-Hasselnødde Ganache

  • 75 g mælkechokolade
  • 150 g nutella
  • 1 1/2 dl fløde
  • 100 g hakkede hasselnødder, gerne ristede

Mælkecreme

  • 200 g blødt smør
  • 150 g hvid chokolade
  • 100 g flormelis
  • 50 g mælkepulver (fåes fra Easis i de fleste supermarkeder)
  • 25 ml mælk

Chokolade ganache

  • 150 g mælkechokolade
  • 75 g fløde

Andet

  • 1 pakke vafler
  • Knoppers til at pynte kagen med.

Sådan gør du
 

Bundene

  • I en stor skål, mixer du alle de våde ingredienser sammen med et piskeris, indtil kombineret.
  • Si alle de tørre ingredienser ned i det våde, og mix sammen indtil ensartet.
  • Fordel dejen i to, smurte forme. Jeg brugte nogle kvadratiske 25X25 cm.
  • Kagerne bages cirka 25 minutter på 170 grader, varmluft.

Nutella-hasselnødde ganache

  • De to creme, kan laves imens bundene bager og køler af.
    Smelt mælkechokolade og fløde, sammen i mikroen (30 sekunder af gangen) eller over et vandbad.
  • Når chokoladen er smeltet, røres Nutellaen i og til sidst de hakkede hasselnødder. Stil cremen til side indtil kagen skal samles.

Mælkecreme

  • Smør og chokolade smeltes sammen i enten mikroen eller over vandbad.
  • Når chokoladen og smørret er smeltet tilsættes flormelis og mælkepulver. Til sidst tilsættes mælken og cremen piskes med en håndmixer indtil ensartet. Stil til side indtil kagen skal samles.

Chokolade ganache (til toppen)

  • Med korte intervaller i mikroen, smeltes chokolade og fløde sammen. Rør rundt. Stil til side indtil kagen skal samles.

Samling af kagen.

  • Jeg lavede kagen i sammen form som bundene blev bagt i, forret med bagepapir, så kagen efterfølgende kunne løftes op.
    Ideelt ville være at bruge en justerbar kvadratisk kageform, men det andet kan også lade sig gøre.
  • I bunden lægges den ene af chokolade kagerne. Oven på denne spredes nutella-hasselnødde ganachen. Oven på denne fordeles nu et lag af vafler, så de dækker hele kagen.
  • Oven på vaflerne fordeler du nu mælkecremen og oven på mælkecremen, placere du nu den sidste chokoladekage-bund.
  • Til slut fordeles chokolade-ganachen på toppen. Jeg valgte at pynte kagen yderligere med lidt Knoppers, skåret i mindre stykker.
    Stil kagen på køl, gerne 2 timer inden servering, men den skal helst spises samme dag den laves, da vaflerne ellers bliver bløde og lidt tarvelige at spise.

 

Jeg håber du kan lide opskriften.
Du finder flere lækre opskrifter lige her, og skal det være den nemme løsning, så kan du erhverve dig en Kagekasse lige her:
Køb en Kagekasse

Har du spørgsmål, en forespørgsel eller et forslag, både til opskrifter og Kagekasser er du altid mere end velkommen til at skrive til mig. Enten i en kommentar herunder, eller send mig en besked på Instagram og Facebook.

Bruger du en af mine opskrifter eller bager en kage fra en Kagekasse, vil jeg elske at se den. Så læg meget gerne et billede på Instagram og brug #Kagekassen.dk

De bedste Kagehilsner,
Anne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering