Opskrift

Kinder chokolade kage

Alle elsker chokoladekage og alle elsker Kinder chokolade. Så hvem vil ikke elske en kombination af de to ting? 
Kagen er i sig selv virkelig lækker og kan sagtens laves uden kinder delen ELLER du kan selv tilsætte din egen slags ynglings chokolade eller friske bær? Skumfiduser måske? 

Som så mange andre opskrifter her på Kagekassen, så vil jeg kun opfordre til at du prøver dig frem, med hvilke smagssammensætninger du godt kan lide! Erstat fx kakaopulveret med lakridspulver? Eller fancy hindbærpulver? Jeg vil elske hvis du prøvede! Du kan altid tagge mig på Instagram @kagekassen.dk. 

Nå, nok snak. her er opskriften. 

Kinder Kage

Kinder chokolade er elsket af alle, så derfor vil alle også elske denne kage! En kombination af lys og mælkechokolade kage, med små skatte af kinder chokolade, toppet med ganache og ja, lidt mere kinder chokolade.
Antal 10 Personer

Ingredienser
  

Til kagen

  • 120 g blødt smør
  • 100 g rørsukker
  • 100 g sukker
  • 50 g brun farin
  • 1 tsk vanilje ekstrakt
  • 2 æg
  • 150 g creme fraiche (og ja, 18% eller derover)
  • 185 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 spsk kakao
  • 100 g hakket mælkechokolade
  • 100 g hakket hvid chokolade
  • Kinder chokolade du ønsker at putte inden i kagen

Til topping

  • 50 g mælkechokolade
  • 50 g fløde
  • Alt det kinder chokolade du ønsker at pynte med

Sådan gør du
 

Kagen:

  • Helt klassisk, så starter du med at piske det bløde smør og alle tre slags sukker sammen.
    Bagefter tilsætter du æggene og pisker indtil ensartet.
    Tilsæt cremefraiche og vaniljeekstrakt og pisk indtil ensartet.
    Si mel og bagepulver ned i blandingen, mix sammen og STOP.
  • Nu skal dejen deles op i to skåle.
    Til den ene halvdel tilsætter du kakaopulver og mælkechokolade, til den anden halvdel tilsætter du hvid chokolade. Rør til chokolade og kakaopulver er fordelt i dejen.
  • I en forret rugbrødsform (eller lille bradepande/springform) fordeler du nu de to deje skiftevis, så du har et lag i bunden. Jeg brugte to sprøjteposer, men det kan gøres lige så vel med en ske. Fordel et lag kinder chokolade oven på kagedejen. Dæk disse chokolader til med mere kagedej og sådan fortsætter du i bedste lasagne stil.
  • Bruger du en lille rugbrødsform ligesom mig (på cirka 1 liter), så skal kagen bages cirka 50 minutter på 160 grader. Jo fladere din kage er, jo mindre tid skal den bage, så tjek den med en tandstik/gaffel.

Topping:

  • Når du har taget kagen ud af ovnen og den køler af, kan du bikse din ganache sammen.
    Det gør du ved, forsigtigt at varme din fløde og chokolade sammen i mikroen. Hæld begge ingredienser i en skål og giv det 30 sekunder i mikroen. Det ser klumpet og ikke smeltet ud, men rør rundt og du vil langsomt se chokoladen blive opløst. DU MÅ ENDELIG IKKE VARME RET MEGET PÅ DET. Så kan det hele skille for dig, så vil det overhovedet ikke opløses efter de 30 sekunder, så giv det 10 sekunder af gangen efterfølgende.
    Ganachen skal nu bare stå og køle af indtil kagen er kold.
  • Når kagen er kold og ganachen er tyknet op, tager du kagen ud af formen og fordeler din ganache på toppen. Den må gerne løbe lidt ned over kanterne.
    Fordel din Kinder chokolade på toppen.
    Lad ganachen sætte sig helt, fx i køleskabet, eller spis den med det samme. Dit valg.

Jeg håber du kan lide opskriften.
Du finder flere lækre opskrifter lige her, og skal det være den nemme løsning, så kan du erhverve dig en Kagekasse lige her:
Køb en Kagekasse

Har du spørgsmål, en forespørgsel eller et forslag, både til opskrifter og Kagekasser er du altid mere end velkommen til at skrive til mig. Enten i en kommentar herunder, eller send mig en besked på Instagram og Facebook.

Bruger du en af mine opskrifter eller bager en kage fra en Kagekasse, vil jeg elske at se den. Så læg meget gerne et billede på Instagram og brug #Kagekassen.dk

De bedste Kagehilsner,
Anne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering