Opskrift

Karamel lagkage. Æg-, gluten-, og nødde-fri

Jeg lavede en afstemning inde på instagram, profilen, finder du lige her: https://www.instagram.com/kagekassen.dk/

Her valgte mine dejlige følgere, at det skulle være en karamel lagkage, med noget andet end frugt til. Derudover fik jeg ønsker om at, opskriften blev glutenfri, uden æg og nøddefri. Så her er den. 

Lige et par hurtige ord om opskriften, da jeg gør meget i, at indtænke at DU kan modificere kagen efter dine ønsker, men hvis man ikke er så velbevandret i kage bagningens verden, så kan jeg godt forstå at det kan være svært at se hvordan man kan modificere/ændre opskriften til egne præferencer og derfor får du lige her, nogle eksempler på, hvad du kunne gøre:

  1. Kagebundene kan du lave helt mælkefrie (og veganske), ved at erstatte mælken med plantedrik (fx soyadrik) 
  2. Du kan nemt ændre smagen på kagebundene til fx chokolade ved at bruge opskriften fra mine veganske chokoladecupcakes: https://kagekassen.dk/veganske-glutenfri-chokolade-cupcakes/
  3. Karamellen her i kagen, er dulche de leches, som man selv kan lave. Man kan også sagtens købe det færdigt. Du kunne også erstatte det med en anden færdigkøbt karamel eller noget helt andet, fx chokolade ganache, marmelade eller måske honning?
  4. Cornflakes crunch kan du lave med en hvilken som helst slags morgenmad – chokopops, ricecrispie, fruitloops, guuldkorn og hvad man ellers kan finde på hylderne efterhånden. Jeg faldt selv over nogle der hedder “Cinnamon minis” og tænker de ville være virkelig gode til det!
  5. Du kan også bruge noget helt andet end cornflakes. Fx kagekrummer, som der er en opskrift på her: Vegansk Chokoladelagkage med Chokolademousse – Kagekassen eller bare hakkede nødder.
  6. Cheesecake delen kunne også være en smørcreme eller mousse? 

Og sidst, men ikke mindst, så behøver du ikke stable kagen op som jeg gjorde, du kan vitterligt bare fordele cheesecakemassen oven på kagebunden i bradepanden og toppe med dulche de leches. (Så vil den også være lidt nemmere at transportere)  

Så har du vidst, forstået hvor jeg vil hen af, så her får du opskriften: 

Karamel lagkage. Uden æg, gluten og nødder

Luftige kagebunde, cornflakes knas, blød og fyldig cheesecake fyld og vanvittig lækker Dulche de Leches karamel. Kagen er ret simpel at lave og kan varieres efter præcis dine præferencer.

Ingredienser
  

Kagebundene

  • 250 ml mælk. Soya mælk kan bruges, hvis bundene skal være veganske/uden mælk
  • 1/2 spsk eddike
  • 110 g smagsneutral olie
  • 210 g glutenfri mel. Jeg bruger altid "plain white flour" fra Doves Farm. (Ikke reklame relateret)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 200 g Brun farin

Cheesecake fyldet

  • 500 g smøreost (for guds skyld ikke light, det sætter sig ikke ordenligt)
  • 200 ml fløde
  • 100 g flormelis

Cornflakes crunch

  • 170 g glutenfri cornflakes (almindelig cornflakes indeholder malt, der indeholder gluten)
  • 40 g sukker
  • 40 g mælkepulver (kan undlades, men gør noget virkelig godt for smagen)
  • 130 g smeltet smør

Dulche de leches

  • 1 ds kondenseret sød mælk

Sådan gør du
 

Dulche de leches

  • Simpelt, så skal dåsen med kondenseret sød mælk, koges i cirka 2 1/2 time.
    Dåsen SKAL være dækket af vand hele tiden, eller risikere du at dåsen springer.
    Lad dåsen køle af indtil brug.

Cornflakes crunch

  • I en stor skål, starter du med at knuse cornflakes, indtil de fylder cirka 1/3 størrelse.
    Tilsæt sukker, mælkepulver og en lille smule salt og bland sammen.
    Tilsæt til sidst det smeltede smør og bland sammen indtil ensartet.
    Fordel cornflakes blandingen ud på en bageplade, dækket med bagepapir og bag det i cirka 20 minuter ved 135 grader.

Kagebundene

  • I en stor skål blandes alle de våde ingredienser.
    Tilsæt brun farin og mix sammen.
    Si de tørre ingredienser ned i blandingen og mix sammen med et piskeris indtil ensartet og glat.
  • Fordel dejen i en bradepande (20x30 cm), som du selvfølgelig har forret med bagepapir.
  • Bag kagen ved 160 grader i cirka 20 minutter, indtil hjørnerne af kagen er faste og midten ikke længere blævre.
    Lad kagen køle helt af inden du går videre med at samle kagen.

Cheesecake fyldet

  • I en stor skål, pisker du, med en håndmixer smøreost og flormelis sammen i et par minutter.
    I en anden skål pisker du nu fløden, indtil den er en meget blød flødeskum.
    Bland nu flødeskummen ned i smøreosten og pisk hurtigt sammen med piskeriset.
    Du er nu klar til at samle din kage.

Samling af kagen

  • Find en kagering på cirka 15 cm i diameter. og noget kagefolie (alternativ kan en stiv plastiklomme også bruges.
  • Tryk nu en hel cirkel ud af kagebunden med kageringen, så langt ude i hjørnet som muligt og lav en anden cirkel som ikke er hel, da den ikke kan være der.
    Put dit kagefolie ned i kageringen og stil på det fad, du vil servere på.
    Kom den ikke hele kagebund ned i bunden og brug nu resterne til at fylde hullet ud. Tryk det bare godt ned, så creme ikke løber igennem.
    Kom nu et godt lag cheesecake fyld oven på kagebunden og fordel ud. Lav en uddybning i cheesecake cremen og fyld uddybningen med dulche de leches og drys et godt lag cornflakes crunch ovenpå.
    Put nu din anden kagebund ned ovenpå og tryk den lidt ned.
    Giv den igen et godt lag chessecake creme, og denne gang et lag dulche de leches der fylder hele toppen.
    Sæt kagen i køleskabet til dagen efter eller minimum et par timer.
    Inden servering kan du drysse med cornflakes crunch.

Jeg håber du kan lide opskriften.
Du finder flere lækre opskrifter lige her, og skal det være den nemme løsning, så kan du erhverve dig en Kagekasse lige her:
Køb en Kagekasse

Har du spørgsmål, en forespørgsel eller et forslag, både til opskrifter og Kagekasser er du altid mere end velkommen til at skrive til mig. Enten i en kommentar herunder, eller send mig en besked på Instagram og Facebook.

Bruger du en af mine opskrifter eller bager en kage fra en Kagekasse, vil jeg elske at se den. Så læg meget gerne et billede på Instagram og brug #Kagekassen.dk

De bedste Kagehilsner,
Anne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering