Der er faktisk ikke så meget at skrive om denne kage, ud over at den er virkelig god. Det aromatiske kanel, kan virkelig noget godt sammen med æble. Passer perfekt til sådan en våd regnvejrsdag, med en god kop kaffe.
Ønsker du at lave kagen mælkefri, kan du sagtens bruge et plantebaseret alternativ til cremefraiche og det samme med smørret i topping delen.
Har du lyst, kunne du også selv lege med, om andre frugter kunne passe godt til? Måske kokos eller bananchips?
Uanset, så får du opskriften lige her:

Kanelkage med knasende æbletopping
En helt igennem lækker, svampet kanelkage. Her i en æggefri udgave, med crunchy æble-chokolade topping.
Antal 15 personer
Ingredienser
Kagen
- 250 g cremefraiche
- 210 g mel
- 110 ml smagsneutral olie
- 1 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 2 spsk kanel
- 200 g sukker
Topping
- 50 g tørret æble, brækket i små stykker
- 100 g kiks, brækket i små stykker (jeg brugte digestiv)
- 0,5 dl kaffe (alternativt vand)
- 150 g smør
- 175 g flormelis
- 2 spsk kakao
- 1/2 tsk salt
Sådan gør du
Kagen
- Tænd din ovn på 165 grader, varmluft og gør en bradepande (20x30 cm) klar, ved at smøre den og fore med bagepapir
- I en skål blander du nu cremefraiche og olie, indtil nogenlunde ensartet. Tilsæt mel, kanel, bagepulver, natron og sukker og mix det hele godt sammen indtil ensartet. Jo højere en fedtprocent i din cremefraiche, jo mere fast en dej får du.
- Fordel dejen i bradepanden og bag den i cirka 20 minutter, indtil kanterne er faste og midten ikke længere er blævrende. Lad kagen køle af. Imens kan du lave toppingen.
Topping
- I en gryde putter du smør og kaffe. Ved lav varme smelter du nu smørret. Når smørret er smeltet tilsætte du flormelis, kakao og salt. Bland sammen indtil ensartet. Når det hele er ensartet tilsætter du dine kiks og tørrede æbler. Vend det hele sammen indtil kiksene og æblerne er dækket i "sovsen" og fordel det oven på din kage. Lad kagen/topping køle helt af.