Opskrift

Hindbær-pistacie crumble med frangipan

Vil du gerne lave en nem, lækker kage, som ikke er alt for sød – så er denne lige noget for dig. 
Ud over at den er lækker, er den virkelig god til at have ungerne med i køkkenet og lave, da man rigtig kan stikke fingere ned i dejen og bikse og mase med dejen. 

Hindbær og pistacienødder kan sagtens helt undlades, eller udskiftes hvis du har lyst. Marmeladen kan udskiftes med hvilken du har lyst til, eller du kan alternativt udskifte det med nutella eller andre lækkerier du har i huset. 
Crumble opskriften er også fremragende i sig selv og opskriften kan sagtens laves, hvor du undlader frangipan delen, så reducere du bare bagetiden til cirka 25 minutter. 
Og apropo crumble, har du noget i overskud, så lad endelig være med at smide det ud. Fordel det på et stykke bagepapir og bag indtil gylden og sprødt. Så har du mega lækker drys til is eller yoghurt. 

Uanset, så får du opskriften her:

Hindbær-pistacie crumble med franginpan

Hvis en hindbærsnitte og en tærte fik en baby, så ville det være denne kage.
Kagen er ikke lige så sød, som mange andre kager og er derfor rigtig god, hvis du er mere til en frisk kage, frem for en meget tung en.
Antal 9 personer

Ingredienser
  

Til crumble

  • 350 g mel (glutenfri kan sagtens bruges)
  • 150 g havregryn
  • 100 g brun farin
  • 200 g sukker
  • 200 g smør
  • 1 tsk kanel
  • 75 g pistacienødder (andre nødder kan også, sagtens bruges)
  • 1 tsk vanilje ekstrakt
  • 1 æg

Frangipan

  • 100 g sukker
  • 100 g blødt smør
  • 2 æg
  • 50 g mel (glutenfrit kan også sagtens bruges)
  • 85 g mandelmel

Fyld

  • 300 g marmelade (Jeg brugte hindbær, men brug det du har i skabet)
  • Friske hindbær til toppen

Sådan gør du
 

Crumble

  • Jeg lavede crumble delen med brunet smør, som giver en mere karamel/nødde agtig smag til kagen. Spring næste trin over, hvis du ikke ønsker dette og blot smelt dit smør.
  • Put dit smør i en lille gryde og varm det ved svag-medium varme.
    Når smørret et smeltet, fortsætter du med at varme smørret under omrøring. Langsomt bliver smørret mere og mere brunt og der spreder sig en fantastisk duft af nødder/karamel i dit køkken.
    Når smørret har en dyb ravfarve, tager du det af varmen og lader det køle af.
  • I en stor skål blander du mel, havregryn, kanel, sukker og brun farin.
    Når de tørre ingredienser er blandet tilsætter du smørret, æg og vanilje og blander godt sammen indtil det minder om vådt sand.
  • Tag nu 1/3 af dejen fra og bland pistacienødderne i denne del.
    De resterende 2/3 fordeles i en forret form, der er cirka 18x18 cm. (Alternativt kan en springform Ø 20-24 bruges)
    Pres crumble dejen godt sammen i bunden og glat ud.
    Fordel et lag marmelade oven på crumble bunden og stil den til side, mens fragipanen laves.

Frangipan

  • Sukker og smør piskes sammen, indtil lyst og luftigt.
    Tilsæt æg og pisk igen.
    Tilsæt nu mel og mandelmel og bland sammen.
    Det er det.

Samling af kage

  • Oven på bunden af marmelade og crumble fordeler du frangipanen. For at undgå at marmeladen skubbes for meget rundt fordeler jeg frangipanen i klatter først, og bagefter jævner det forsigtigt ud med en spatel. Bagsiden af en ske kan også bruges.
  • Fordel nu pistacie-crumble delen oven på kagen og slut af med at fordele friske hindbær

Bagning

  • Kagen bages på 170 grader i cirka 45 minutter. Kagen skal være fast i hjørnerne og ikke blævrende i midten.
  • Lad kagen køle helt af og så kan den eventuelt pyntes med glasur inden servering

 

 

Jeg håber du kan lide opskriften.
Du finder flere lækre opskrifter lige her, og skal det være den nemme løsning, så kan du erhverve dig en Kagekasse lige her:
Køb en Kagekasse

Har du spørgsmål, en forespørgsel eller et forslag, både til opskrifter og Kagekasser er du altid mere end velkommen til at skrive til mig. Enten i en kommentar herunder, eller send mig en besked på Instagram og Facebook.

Bruger du en af mine opskrifter eller bager en kage fra en Kagekasse, vil jeg elske at se den. Så læg meget gerne et billede på Instagram og brug #Kagekassen.dk

De bedste Kagehilsner,
Anne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering