Opskrift

Gatau Marcel

Her har du den anden af tre lækre kager til nytår. Alle uden mel og med forskellige sværhedsgrader. 

Denne er virkelig en chokolade elskers drøm. Det er basalt set en bagt chokolade mousse med chokolade mousse ovenpå. Lavet rigtig, bliver den, den perfekte kombination af dekadent chokoladekage og cremet mousse. 
Denne Gatau Marcel er ikke super kompliceret at lave, men den kræver alligevel at man er lidt nænsom med dejen. 

I denne opskrift bruger jeg almindelige friske æg, det gør man også i den klassiske udgave, MEN i den klassiske udgave, varmebehandles den ene del af æggene ikke, da de bruges en i mousse. Dette kan man fint gøre, MEN nu er jeg et af de heldige mennesker, der engang har fået salmonella forgiftning og jeg skal aldrig nyde sådan en omgang igen. Så derfor varmebehandler jeg mine æg, som beskrevet i opskriften. Dette kan du gøre ELLER du kan bruge pasteuriserede æggeblommer og æggehvider. Det er lige så fint. Bare alle er glade.

Kagen kan med fordel fryses ned, efter du har puttet moussen på, så skal den bare tages op et par timer inden den skal serveres. 
Jeg ved at jeg vil servere min, med noget frisk sorbet til, da kagen i sig selv er i den dekandente ende.  

Gatau Marcel

Bagt chokolademouse med chokolade mouse ovenpå. Det er præcis det, denne fantastiske kage er. Og den er intet mindre end en chokolade elskers drøm.

Ingredienser
  

  • 4 Æggehvider (svare til 170 g)
  • 200 g 70% chokolade
  • 200 g Sukker
  • 7 Æggeblommer (Svare til 130 g)
  • 200 g Sukker

Sådan gør du
 

  • Start med at dele dine æg ud i blommer og hvider. Får du æggeblomme i æggehviden, så er løbet desværre kørt, og du må lave en ny omgang æggehvider.
  • Over et vandbad eller i mikrobølgeovnen, smelter du chokoladen sammen med smørret. Bruger du mikroen, så giv den korte intervaller og stop, lige det sidste chokolade er smeltet, det klare varmen fra det resterende chokolade og du er sikker på at du ikke har varmet chokoladen for hårdt. Stil smør-chokolade blandingen til side.
  • Bruger du pasteuriserede æggehvider og blommer, springer du bare de to næste punkter over.
  • Over et vandbad blander du nu æggeblommerne sammen med cirka 150 gram af sukkeret. Nu varmer du æggeblommerne op til 70 grader, mens du røre i dem (behøver jeg skrive, at du skal bruge et termometer til dette, ellers så respekt til dig, for at kunne måle temperatur på øjemål).
    Når æggeblommerne har nået 70 grader, har du dræbt alle eventuelle bakterier, men æggene er ikke blevet kogt. Tag skålen af vandbadet og pisk æggeblommerne til en lys og luftig æggesnaps.
    Stil herligheden til side.
  • Over et vandbad, laver du nu samme nummer med æggehviderne. Men har blander du de sidste 50 gram sukker i æggehviderne. Varm æggehviderne op til 70 grader under omrøring.
    Tag skålen af varmen og pisk nu indtil det hele er luftigt, spejlblank og danner toppe.
    (Pssst. Du har faktisk lige lavet en sweizisk marengs....sejt, ikke?)
  • Nu har du tre skåle: En med chokolade-smør, en med æggeblomme-sukker og en med æggehvide-sukker.
    Tilsæt din chokolade-smør blanding til æggeblomme-sukker blandingen og vend det i med en dejskraber. Og når jeg siger vende det i, så mener jeg vende. Du kører altså dejskraberen rundt langs kanten og vender dejen op på sig selv. Hvis du giver det tæsk, slår du luften ud af kagen og du vil få en flad brownie og ikke en luftig chokoladekage.
  • Når chokolade-æggeblomme er blandet, gentager du processen med de piskede æggehvider. Og igen. Forsigtig når du vender æggehviderne i.
  • Nu tager du en springform på cirka 18 cm i diameter, og smøre den med smør i bunden, og helt op ad kanterne. Bagefter putter du en spiseske sukker i og ryster sukkeret rundt, så det dækker hele den indvendige overflade på springformen.
  • Fordel nu halvdelen af din dej i springformen og gem resten i køleskabet, dækket med film, til senere.
    Bruger du mængderne ovenfor, vil du få cirka 800 gram dej, så altså 400 af dem i springformen.
  • Kagen bages i 25 minutter på 175 grader, varmluft.
    Kagen vil hæve meget op i ovnen, og bagefter falde sammen når den køler ned. Så danner den en lille skål til at putte chokolade moussen i.
  • Når kagen er kølet af, fyldes den med chokolade moussen og kagen stilles på køl indtil servering.

Den tredje og sidste nytårskage, er Macarons og dem finder du lige her: https://kagekassen.dk/inspiration-og-opskrifter/

Jeg håber du kan lide opskriften.
Du finder flere lækre opskrifter lige her, og skal det være den nemme løsning, så kan du erhverve dig en Kagekasse lige her:
Køb en Kagekasse

Har du spørgsmål, en forespørgsel eller et forslag, både til opskrifter og Kagekasser er du altid mere end velkommen til at skrive til mig. Enten i en kommentar herunder, eller send mig en besked på Instagram og Facebook.

Bruger du en af mine opskrifter eller bager en kage fra en Kagekasse, vil jeg elske at se den. Så læg meget gerne et billede på Instagram og brug #Kagekassen.dk

De bedste Kagehilsner,
Anne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering