Opskrift

Festlig Børnevenlig Kransekage

Her er den første af tre forskellige slags nytårskager. Alle uden mel og derfor et fremrangende valg, hvis nogle i selvskabet ikke tåler gluten eller hvede. 
Den første af kagerne her, er den nemmeste at lave. Den er faktisk så nem at lave at du sagtens kan tage ungerne med i køkkenet. Du kan fryse dejen inden den skal bages og gøre det ekstra nemt for dig selv med nytårs forberedelserne. 
Pynt kagerne med glasur, smeltet chokolade eller hvad I nu har lyst til. Ungerne vil elske at de kan sætte deres helt eget præg på nytårskagen. 

Festlig Kransekage med Krymmel

Den klassiske kransekage, som hører sig til, til nytårsaften. Denne er dog med det fineste, festlige krymmel.

Ingredienser
  

  • 500 g Marcipan
  • 100 g Flormelis
  • 70 g Æggehvider (passede med hviden fra to æg)
  • 100 g Krymmel

Sådan gør du
 

  • Start med at blande æggehvide og flormelis sammen. Det skal ikke piskes stiv som en marengs, men bare blandes.
    Et lille tip, så si din flormelis, inden du blander det i æggehviden. Så er det nemmere at røre ud.
  • I en skål, kombinere du nu din marcipan med cirka 3/4 af æggehvide blandingen. Grunden til at du ikke skal tilsætte det hele, med det samme er, at det er lidt forskelligt fra marcipan til marcipan, hvor meget æggehvide der skal bruges.
  • Ælt marcipanen sammen med æggehviderne, gerne med hænderne, og tag gerne ungerne med til denne del, da de fleste børn synes det er vældigt sjovt når det "splatter" imellem fingrene.
  • Når det første æggehvide er tilsat og blandet i, vurdere du om dejen virker "mættet". Den skal være blød og formbar, men ikke sprække, når der trykkes på den.
  • Når du er tilfreds med dejen, ælter du dit krymmel ind i den, så det bliver fordelt
  • Lad nu dejen stå i cirka 30 minutter til en time, uden overdækning, så overfladen tørrer lidt ind, det gør det nemmere at arbejde med.
  • Tænd nu ovnen på 175 grader, varmluft og form nu kransekagen som I har lyst. Der kan jo sagtens laves sommerfugle, hjerter, dinosaurer og alle mulige andre former.
  • Kransekagerne bages cirka 8-10 minutter, indtil de er gyldne.
  • Lad dem køle af og pynt dem med diverse glasur, smørcreme eller hvad I ellers har lyst til.

Er du klar på en lidt større udfordring? Så er der også opskrifter på en Gatau Marcel og Macarons. Den finder du liger her: https://kagekassen.dk/inspiration-og-opskrifter/

Jeg håber du kan lide opskriften.
Du finder flere lækre opskrifter lige her, og skal det være den nemme løsning, så kan du erhverve dig en Kagekasse lige her:
Køb en Kagekasse

Har du spørgsmål, en forespørgsel eller et forslag, både til opskrifter og Kagekasser er du altid mere end velkommen til at skrive til mig. Enten i en kommentar herunder, eller send mig en besked på Instagram og Facebook.

Bruger du en af mine opskrifter eller bager en kage fra en Kagekasse, vil jeg elske at se den. Så læg meget gerne et billede på Instagram og brug #Kagekassen.dk

De bedste Kagehilsner,
Anne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering