Det sværeste ved at bage cookies, er at lade være med at spise dejen – er det ikke rigtigt?
Heldigvis er der et råd for det. Du kan da bare lave en kage, hvor “rå” cookiedej indgår.
Når jeg skriver “rå”, så er der i denne cookiedej ingen æg, så jeg vil ikke anbefale dig at prøve at bage denne cookiedej. Til gengæld kan de jo bruges til alt muligt. Også hvis du bare har lyst til at spise ren cookiedej (jeg dømmer ingen)… Du kunne fx også toppe en brownie med det? Det lyder virkelig også godt. Apropo brownie, hvis du står og skal lave sådan en, så kan du jo lave den rigtig nemme udgave og købe en kagekasse til det. Den finder du lige her: BROWNIE | 15 PERSONER – Kagekassen
Denne opskrift, bliver lavet i 12 induviduelle cupcake forme, så den er virkelig Corona venlig. Vil du dog heller have en stor kage, så kan du bare lave kagen i en springform. Den skal dog max være 20 cm i diameter, eller er der ikke nok til at dække lagene.

Cookie Dough Cheesecake
Ingredienser
Kiksebund
- 100 g kiks (jeg brugte glutenfri digestiv, men alt fra bastogne til oreo til digestiv kan bruges)
- 50 g smeltet smør
- 1 spsk sirup
Cookiedough
- 50 g blødt smør
- 50 g brun farin
- 50 g sukker
- 3 spsk cremefraiche eller neutral yoghurt
- 1/2 tsk vaniljeekstrakt
- 140 g mel, som er varmet 10 minutter ved 180 grader i ovnen
- 75 g chokolade hakket i mindre stykker
Cheesecake
- 150 ml fløde
- 400 g flødeost/smøreost
- 75 g flormelis
Sådan gør du
- Som det første, så skal du varmebehandle din mel, da mel ikke må spises rå. Så ind i ovnen med den, i cirka 10 minutter ved 180 grader. Kagen skal nemlig ikke bages, og der kan være coli bakterier i rå mel.
- Bank dine kiks til små, fine krummer. Tilsæt bagefter det smeltede smør og sirup. Mix godt sammen og fordel kiksemassen ned i bunden af hver cupcake form. Tryk det sammen enten med bunden af et shotsglas eller anden af en kagerulle.
- Til cookiedough delen, pisker du først smør, farin og sukker sammen. Tilsæt cremefraiche/yoghurt og vanilje og mix igen. Tilsæt mel, og mix sammen. Til sidst vendes chokolade stykkerne i, inden dejen fordeles over kiksebundene. Tryk dejen lidt ned, så den hæfter.
- Nu skal cheesecake delen på. Start med at piske din fløde til blød flødeskum. Den skal ikke være kværnet helt til smør. I en anden skål, pisker du nu smøreost sammen med flormelis. Bland til sidst fløden ned i smøreosten og når det er pisket sammen, fordeles den oven på dit cookiedough lag.
- Lad nu kagerne stå i køleskabet, gerne et par timer, helst natten over. Så er de klar til servering.