Opskrift

Cookie Tærte

Her kan du slippe fantasien løs! Tilsæt dine ynglings ingredienser til denne uimodståelig tærte. Simpel at lave, vanvittig lækkert resultat.

En lækker, simpel tærte som kan varieres lige så meget som din fantasi rækker. Kan også anbefales at lave den med fudge, friske bær, alverdens nødder, sågar slik. 

Tag børnene med i køkkenet og lad dem vælge hvad de gerne vil have i tærten.  

Cookie Tærte

Her kan du slippe fantasien løs! Tilsæt dine ynglings ingredienser til denne uimodståelig tærte. Simpel at lave, vanvittig lækkert resultat.  
Ret Bakkekage

Ingredienser
  

Til selve Cookie tærten:

  • 120 g smør blødt
  • 85 g sukker
  • 40 g brun farin
  • 1 æg
  • 1/4 tsk vaniljeekstrakt
  • 100 g mel Glutenfrit mel kan nemt benyttes
  • 1/4 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt

Fyld. Sammenlagt 230 gram. Jeg sammensætte:

  • Pistacienødder
  • skumfiduser klippet i stykker
  • mørk chokolade

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen på 175 grader, varmluft.
  • Først piskes smør, brun farin og sukker sammen i 2-3 minutter, gerne i en røremaskine eller med en håndmixer. 
  • Tilsæt herefter æg og vanilje ekstrakt. Fortsæt med at piske dejen i minimum 5 minutter, jo længere tid, jo mere luftig en tærte får du til slut. 
  • Tilsæt mel, bagepulver, natron og salt og pisk i max et minut indtil ensartet. 
  • Tilsæt alt dit lækre valgte fyld og bland det rundt med en dejskaber. 
  • Fordel nu tærte dejen i et smurt tærtefad på 16-20 cm i diameter. Er dit tærtefad større end 20 cm, vil jeg anbefale at lave halvanden eller dobbelt portion af overstående, ellers bliver den for flad. 
  • Bages i 20 minutter. (Tærten puffer op i ovnen og falder herefter sammen når den tages ud). Du kan med fordel fordele lidt ekstra fyld på toppen, mens tærten er varm, så fyldet smelter sig fast. 
Keyword bland selv, børn med i køkkenet, Cookie, nem kage, tærte

Til denne opskrift kan du selv variere om du vil bruge almindeligt eller glutenfrit mel. Begge dele fungere ganske udmærket. Jeg vil dog anbefale dig, hvis du laver den glutenfri et tilsætte et tsk xanthangum. Det danner en bedre tekstur og modvirker at kagen bliver tør efter nogle dage.

Savner du inspiration til eventelt fyld, kan du kigge på siden https://kagekassen.dk/inspiration-til-cookies/ 

Jeg håber du kan lide opskriften.
Du finder flere lækre opskrifter lige her, og skal det være den nemme løsning, så kan du erhverve dig en Kagekasse lige her:
Køb en Kagekasse

Har du spørgsmål, en forespørgsel eller et forslag, både til opskrifter og Kagekasser er du altid mere end velkommen til at skrive til mig. Enten i en kommentar herunder, eller send mig en besked på Instagram og Facebook.

Bruger du en af mine opskrifter eller bager en kage fra en Kagekasse, vil jeg elske at se den. Så læg meget gerne et billede på Instagram og brug #Kagekassen.dk

De bedste Kagehilsner,
Anne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering