Opskrift

Cookie bund med Gold Fudge og Nutella Swirl | Glutenfri

Cookie. Fudge. Nutella. og lidt mere cookie. Har man brug for andet?

 

Det skal ikke være en hemmelighed, jeg er kæmpe gigantisk fan af karamelliseret hvid chokolade. Jeg kunne leve af det. Jeg er kæmpe fan af cookies og jeg er lige så stor fan af fudge. Den skønne ting der opstår, når man smelter chokolade, sammen med sød kondenseret mælk. Teksturen i fudge er et sted imellem chokolade og karamel. Man kan købe fudge i de fleste butikker, der sælger bland selv slik, men det er bare på ingen måde det samme som dette fudge. På ingen måde. Jeg toppede denne skønne kage med lidt Nutella swirl, fordi, hvorfor ikke?   
Og som en ekstra bonus, så er den glutenfri. Cookiebunde er utrolige taknemlige at lave glutenfri, da de hverken skal holde luft eller stabilitet. Jeg tilsætter som altid lidt xanthangum, da det giver en bedre krummer i glutenfrit bagværk (synes jeg personligt). 

Synes du hele ingredienslisten ser meget uoverskuelig ud? Så frygt ikke. Du kan piv nemt lave kagen, næsten helt uden at skulle til købmanden. Du kan købe alle delene her på hjemmesiden. (Og pssst. Har du set at Kagekassen.dk KUN har fået 5 stjerner i vores anmeldelser på Trustpilot?) 
Til at lave cookiebunden finder du lige her. For at lave denne kage, skal du bruge vanilje varianten. Plus du får personligt fyld med til din cookiebar. 
Til at lave fudge, som topping, finder du lige her. Her vælger du Gold varianten, hvis kagen skal være magen til denne. 
Som det sidste kan du jo faktisk også købe Nutella som topping til. Det finder du lige her.  
Du skal faktisk kun selv tilsætte smør og et æg. Bum, så har du kage 🙂 Leveret lige til din dør hvis du ønsker det. 

 

Cookiebar med Gold-Chokolade Fudge og Nutella Swirl

En sprød Cookiebund med fyldig, fudge på toppen, med en karamelliseret smag fra Gold chokoladen. For at toppe den op, med endnu mere lækkerhed er der også en Nutella swirl i fudg laget. Man kan vitterligt ikke bede om mere i en kage.

Ingredienser
  

Cookielaget

  • 80 g Smør, blødt
  • 55 g Brun Farin
  • 110 g Sukker
  • 1 Æg
  • 140 g Mel, Jeg brugte glutenfri,
  • 1/4 tsk Salt
  • 1/2 tsk Xanthangum

Gold Chokolade Fudge

  • 210 g Gold Chokolade, fra Callebaut
  • 150 g Sød Kondenseret Mælk
  • Cirka 75 g Nutella

Sådan gør du
 

  • Vi starter med at lave Cookiebunden, så tænd din ovn på 170 grader.
  • Simpelt nok, så putter du alle dine ingredienser til cookiebunden i en stor skål og pisker med en håndmixer, indtil det er samlet. Det tager et minut.
  • Fordel cookiedejen i en bageform, forret med bagepapir. Min form er 18 x 18 cm. Lidt mindre kan sagtens bruges, men bruger du en større form, så skal du nok lave dobbelt op af dejen.
  • Bag cookiebunden i cirka 25 minutter, indtil den er gylden på toppen, og lad den køle af.
  • Når cookiebunden er kølet lidt af, kan du begynde at lave fudge.
  • Over et vandbad smelter chokoladen sammen med den kondenserede mælk.
  • Når chokoladen er smeltet, skal du hurtigt hælde hele fudge-herligheden over cookiebunden.
  • Fordel nu, Nutellaen i små klatter rundt, ovenpå fudgen og træk herefter en tandstik eller lignede igennem nutellaen, så den fordeles.
  • Stil kagen i køleskabet, mindst to timer, indtil fudgen er helt stivnet.

Ønsker du en større kage, kan du sagtens lave dobbelt op, af opskriften. Du kan jo også bare bestille det hele, og så vælge varianterne til 15 personer? 
Der er rig mulighed for at sætte dit personlige twist på denne kage. 
Jeg skal hvert fald nok give dig, meget mere inspiration til kager, hvis du har lyst til at følge med. 

Jeg håber du kan lide opskriften.
Du finder flere lækre opskrifter lige her, og skal det være den nemme løsning, så kan du erhverve dig en Kagekasse lige her:
Køb en Kagekasse

Har du spørgsmål, en forespørgsel eller et forslag, både til opskrifter og Kagekasser er du altid mere end velkommen til at skrive til mig. Enten i en kommentar herunder, eller send mig en besked på Instagram og Facebook.

Bruger du en af mine opskrifter eller bager en kage fra en Kagekasse, vil jeg elske at se den. Så læg meget gerne et billede på Instagram og brug #Kagekassen.dk

De bedste Kagehilsner,
Anne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering