Opskrift

Brownie med Småkagebund og Maltesers-Skumfidus Topping

Lad os være ærlige – alle elsker en god brownie! Og denne brownie er bare lige niveauet over med det knasende element i bunden og den bløde tekstur fra skumfidus-toppingen. 

Du kan endelig bare benytte brownie opskriften som den er, hvis du ikke ønsker småkagebunden. Småkagerne kan også udskiftes med andre former for kiks og småkager efter din smag og skumfidus-toppingen kan helt undlades, eller udskift Maltesers med andre chokolader. Det er helt op til dig og din smag.  

Denne portion giver nok til 16 store stykker, skal du bruge mindre vil jeg anbefale at lave 2/3 af portionen og bruge en mindre bageform. 

Brownie med Småkagebund og Maltesers-Skumfidus Topping

Ingredienser
  

Småkagebunden:

  • 300 g Småkager (brug din yndlingsvariant)
  • 90 g Smør Smeltet
  • 4 spsk Sirup

Bronwnie:

  • 165 g Smør
  • 140 g Sukker
  • 165 g mørk chokolade (70%)
  • 3 Æg
  • 130 g Mel
  • 45 g Kakaopulver
  • 1/2 tsk Bagepulver
  • 1/2 tsk Salt

Maltesers-Skumfidus Topping:

  • 300 g Skumfiduser
  • 120 g Smør
  • 300 g Maltesers Eller anden chokolade, du godt kan lide.

Sådan gør du
 

  • Start med at tænde din ovn på 170 grader, varmluft og find din bageform frem. Min er 25x 25 cm, så en standart bageform på 20x30 cm kan bruges lige så vel.
  • Først laves småkagebunden. Enten putter du dine småkager i en foodprocessor og blender dem indtil de er meget fine krummer eller du putter dem i en pose og banker løs på dem indtil der kun er krummer tilbage. 
    Overfør småkagekrummerne til en skål og tilsæt det smeltede smør samt sirup. Bland nu rundt indtil ensartet og fordel krumme-massen i din bagform. Tryk krummerne godt sammen så de danner en bund. Stil bageformen til siden, for nu skal vi laves brownien. 
  • Start med putte smør og chokolade i en skål, det skal nu smeltes sammen. Det kan du gøre enten i mikrobølgeovnen eller over et vandbad. Når alt chokoladen er smeltet, stilles smør-chokolade blandingen til side, så den kan afkøle mens du laver næste del. 
    I en anden skål piskes æg og sukker sammen med en håndmixer indtil lyst og luftigt. Tilsæt bagefter chokolade-smør blandingen og pisk videre indtil ensartet. Som det sidste sies alle de tørre ingredienser i og dejen vendes (ikke piskes) sammen. 
    Fordel nu browniedejen oven på småkagebunden og bag kagen i cirka 25-35 minutter. Tjek med en gaffel/stegespyd om den er færdig. Der skal sidde lidt dej på gaflen, da en brownie endelig ikke skal bages for meget. 
    Når kagen er færdigbagt skal den køle helt af. 
  • Så kommer vi til Maltesers-skumfidus toppingen og den her en virkelig nem. 
    Smelt smørret i en stor gryde og tilsæt bagefter skumfiduserne. På lav varme smelter du nu skumfiduserne og tager gryden af varmen når det hele er en ensartet masse. Hurtigt, blander du halvdelen af Maltersers i skumfidusmassen, så lidt af chokoladen på Maltesers smelter og fordel nu massen over den afkølede brownie. Fordel de resterende Maltesers på toppen og lad hele herligheden køle af. 

Denne opskrift er på ingen måde for sarte sukker-sjæle, men ved du hvad? Nogle gange, så må man altså godt… 

Jeg håber du kan lide opskriften.
Du finder flere lækre opskrifter lige her, og skal det være den nemme løsning, så kan du erhverve dig en Kagekasse lige her:
Køb en Kagekasse

Har du spørgsmål, en forespørgsel eller et forslag, både til opskrifter og Kagekasser er du altid mere end velkommen til at skrive til mig. Enten i en kommentar herunder, eller send mig en besked på Instagram og Facebook.

Bruger du en af mine opskrifter eller bager en kage fra en Kagekasse, vil jeg elske at se den. Så læg meget gerne et billede på Instagram og brug #Kagekassen.dk

De bedste Kagehilsner,
Anne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering